pozar_klek_1

KARLOVAC – Požar na otvorenom prostoru koji je dva dana gorio kod Perjasice ugašen je sinoć oko 19 sati. Požar su gasile županijske vatrogasne snage i vatrogasci koji su upućeni na izvanrednu dislokaciju s područja Grada Zagreba. Helikopter koji je gasio požar, napustio je požarište.

Površina požara još uvijek nije procijenjena, a kako su javili iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje u tijeku je sanacija požarišta.

Sve je počelo u četvrtak oko 3 sata u mjestu Donji Karasi. Nekontrolirano spaljivanje korova dovelo je do požara otvorenog prostora koji se nošen jakim vjetrom proširio na šire područje Donje Perjasice. Gorilo je nisko raslinje i bjelogorična šuma koje su vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Grada Karlovca i Vatrogasne zajednice Karlovačke županije nadljudskim naporima gasili. Tijekom subote zatražena je i pomoć zračnih snaga s područja Republike Hrvatske. Od strane glavnog vatrogasnog zapovjednika izdana je zapovjed da se 29 pripadnika DVD-a Vatrogasne zajednice grada Zagreba s desetak vozilai kompletnom vatrogasnom opremom uputi u Donju Perjasicu. A to je i pomoglo u obrani stambenih objekata na području Kestanjca i Bogdanovića.

Kiša je jučer pomogla u gašenju, no već i prije su oba požara bila lokalizirana samo zahvaljujući izvrsnoj organizaciji i spremnosti, te velikoj požrtvovnosti svih vatrogasaca.