Grad sufinancira ugradnju toplinskih razdjelnika

KARLOVAC – Grad Karlovac sufinancirat će ugradnju toplinskih razdjelnika i poziva građane da iskažu interes za sudjelovanje u ovom projektu.

Grad je u svrhu pokretanja projekta poticanja korištenja razdjelnika topline u stambenim zgradama grada Karlovca izradio studiju “Analiza mogućnosti i isplativosti primjene razdjelnika toplinske energije za stambene zgrade u gradu Karlovcu”. Na osnovu vrlo dobrih rezultata studije donesena je odluka o pokretanju projekta i izradi sve potrebne dokumentacije za provedbu projekta.

Zainteresirani predstavnici stanara u projekt se mogu uključiti putem obrasca koji možete pronaći na Internetskim stranicama Grada Karlovca ili u zgradi Gradske uprave.

Grad bi se u sufinanciranje uključio s 50% sredstava, a temeljem postojećih iskustava gradova Republike Hrvatske i raznih zemalja članica Europske unije ugradnjom razdjelnika topline odnosno raspodjelom i obračunom toplinske energije prema stvarnoj potrošnji moguće je ostvariti uštede i do 30% za stanova koji su priključeni na centralizirani toplinski sustav.