Nova turistička ponuda – Karlovačka vojna praskozorja

KARLOVAC – Program “Karlovačka vojna praskozorja” nastao je zajedničkom suradnjom Turističke agencije Ka travel i Povijesne postrojbe Karlovački počasni vod ZNG ’91. Ovo je jedinstveni program na području Karlovačke županije koji na nov i inovativan način prezentira karlovačku vojnu povijest.

Karlovac je građen kao vojni grad, odnosno utvrda za borbu protiv Turaka. U Domovinskom ratu crta bojišnice na našem prostoru bila je duga 160 kilometara, a Karlovačkim vojnim praskozorjima zainteresirani pojedinci ili grupe obilazili bi jedan dio te bojišnice. Radi se o potezu od Turnja preko Doroteje, Martinšćaka, pa do Ladvenjka i natrag.

Obilazak crte bojišnice zamišljen je kao poludnevni izlet tijekom kojeg se gosti voze vojnim vozilom, a za okrepu dobit će pravi vojnički grah. Ovaj proizvod kreće u ponudu danas, a nudit će se stranim agencijama, individualcima, te grupama.

Program će u ponudi biti od proljeća, pa do jeseni, a njime će se obogatiti turistička ponuda grada Karlovca. Ovaj projekt potpomognut je od strane Ministarstva turizma kroz natječaj Upoznaj Hrvatsku. Projekt su potpomogli i Turističke zajednice Karlovačke županije i grada Karlovac . Već danas novinarske ekipe obišle su dio crte bojišnice koji će biti prezentiran turistima, te se sami uvjerili u zanimljiv program koji su zajedničkim snagama pripremili Ka travel i Povijesna postrojba Karlovački počasni vod ZNG ’91.