jelic_prag

  • September 10, 2012
  • Admin
  • 0

KARLOVAC, PRAG  – Geotermalni izvori u Rečici, Termoelektrana – toplana Karlovac, Hrvatski olimpijski centar Bjelolasica, poduzetničke zone Gornje Mekušje i Logorište samo su neki od projekata koje će karlovački gradonačelnik Damir Jelić prezentirati potencijalnim investitorima u Češkoj, kamo je danas otputovao na sastanak s gospodarstvenicima koji su iskazali inicijativu za ulaganjem u Hrvatsku te želju za zajednički rad na projektima koji će se kandidirati na strukturne fondove EU u budućem razdoblju.

Gradonačelnik će u Pragu prezentirati potencijalne prostore i projekte u koje se može ulagati i čiji je razvoj u interesu i na dobrobit svih građana Karlovca. Prezentacija će obuhvatiti postojeće stanje lokacija i prostora, moguće namjene, prostorne planove, do sada prikupljenu dokumentaciju i odrađene korake te probleme s kojima se Grad Karlovac susreće i koje je potrebno riješiti do faze izgradnje.

O mogućoj suradnji na pripremama projekata i kandidiranju na strukturne fondove EU, s potencijalnim češkim investitorima i tamošnjim lokalnim dužnosnicima razgovarat će direktor Razvojne agencije KARLA, Viktor Šegrt.