U 12 hrvatskih gradova istovremena promocija dokumentarca o slobodi poroda

KARLOVAC – U Gradskoj knjižnici „Ivan Goran Kovačić” večeras će biti održana projekcija dokumentarnog filma „Sloboda porodu” koji progovara o kršenju temeljnih ljudskih prava tijekom tog osobitog i važnog trenutka.

Naime, zahvaljujući trudu i upornosti udruge Roda, Karlovac i još jedanaest hrvatskih gradova, uvršteni su na popis gradova u 50-ak država svijeta u kojima će se istovremeno održati projekcija filma i započeti velika kampanja za prava žena za slobodu poroda.

U dokumentarcu vodeći svjetski stručnjaci zajedno s međunarodnim odvjetnicima za ljudska prava pozivaju na kampanju koja zahtijeva radikalne promjene u ophođenju spram rodilja. Redateljski dvojac koji potpisuje film, Toni Harman i Alex Wakeford, nadaju se da će film upoznati milijune žena s njihovim pravima i samim time pokrenuti revoluciju unutar sustava brige za rodilje.

Udruga Roda poziva sve zainteresirane širom Hrvatske da se pridruže projekciji ovog dokumentarca kako bismo svi zajedno bili dio nužnih promjena u porodništvu.