klec_01

  • September 24, 2012
  • Admin
  • 0

MAHIČNO – Pomoćni biskup zagrebački monsinjor Ivan Šaško predvodio je koncelebriranu misu u crkvi Pohoda Blažene Djevice Marije u župi Mahično. Tom prigodom blagoslovio je radove koji se ovih dana izvode na uređenju crkve ali i nova zvona postavljena lani za obnove crkvenog tornja sa zvonikom. Među njima je i novo, četvrto, takozvano Zvono života. Misno slavlje bilo je u prigodi klanjanja Presvetom oltarskom sakramentu pa je biskup Šaško u homiliji povezao značenja zvona i otajstvo euharistije.

Zvuk zvona možemo mjeriti no njegovo značenje dublje je od njegova zvuka, poručio je biskup Šaško. Taj zvuk dira vjernike, po njegovu zvuku spoznajemo značenje koje obuhvaća cijeli naš život. Ono dolazi iz središta vjerničkog života, iz misnoga slavlja, iz euharistije i dara Boga ljudima.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/klec_1.mp3}

U zvuku zvona vjernici svakoga dana a osobito nedjeljom žive navještaj i ispovjed vjere. Zvoni se redovito tri puta u danu povezujući u našoj duši Krista i Mariju, anđeoski pozdrav onoj koja je prihvatila biti majkom Spasitelja svijeta.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/klec_2.mp3}

Kroz zvuk zvona i Crkva progovara, nastavio je biskup Ivan Šaško i dodao kako i naši kršćanski životi moraju govoriti jer zvuk zvona ne može zamijeniti zvuk i govor vjerničkoga srca. Ljubav prema životu i vrijednostima o kojima govori i ova crkva uvijek će naći snagu za novo svjedočenje. Ova crkva i zvona bude u nama znak savjesti da ne zaboravimo temeljno poslanje koje stoljećima, po kršćanstvu, gradi solidarnost i uzajamno djeljnje i brigu. Baš kao i zvuk koji se daje svima i širi daleko, i mi u euharistiji učimo živjeti tako da umnažamo dijeleći, zaključio je misno slavlje u Mahičnu pomoćni biskup zagrebački monsinjor Ivan Šaško.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/klec_2209/*{/rokbox}