KABA

Božić – novi rok za željezničko stajalište

KARLOVAC – Tijekom ovog tjedna trebali bi biti otkazani ugovori izvođačima radova na željezničkom stajalištu u Karlovcu, tvrtkama „Cenoza” i „Krapina gradnja”. Radove će preuzeti tvrtka „Pružne građevine” d.o.o., inače „tvrtka kćer” HŽ infrastrukture. Najavljeno je to na sastanku koji je karlovački gradonačelnik Damir Jelić održao u Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture.

Kako su najavili u Hrvatskim željeznicama i ministarstvu, ako vremenski uvjeti dopuste, radovi na stajalištu bi mogli biti gotovi do Božića. Ukupna investicija je 1,5 do 2 milijuna kuna.

Podsjetimo, radovi na izgradnji željezničkog stajališta preko puta Autobusnog kolodvora u Karlovcu započeli su prije više od četiri godine. Prilikom otvaranja 10 milijuna kuna vrijednih radova 5. svibnja 2008. godine, bilo je najavljeno da će stajalište biti pušteno u promet za oko godinu dana. Prošlo je četiri puta više vremena, a završetak radova najavljivan je već nekoliko puta. Nadamo se da je ovo posljednji put i da će stajalište biti gotovo do kraja godine.