radio_karlovac

  • September 27, 2012
  • Admin
  • 0

KARLOVAC – Višemilijunski dugovi koji su se godinama nagomilavali, dvije sudske parnice i blokada računa čini se bit će previše za najstariji karlovački radio. Iako je račun Hrvatskog radio Karlovca danas odblokiran samo na dva dana, kako bi radnicima bile isplaćene zaostale plaće, neizvjesna je sudbina jednog od najpoznatijih gradskih medija.

Problemi radija započeli su još početkom 2000.-tih kad je protiv radija tužbu podigao njihov nekadašnji direktor Dragutin Pribanić. On potražuje oko 700 tisuća kuna, dok se ostali dugovi radija procjenjuju na još pola milijuna kuna.

Vlasnici Hrvatskog radio Karlovca su Grad, Karlovačka županija i tvrtke Toplana, Čistoća, Zelenilo, Vodovod i kanalizacija te Mladost. Usprkos vlasništvu, gradonačelnik Damir Jelić još je prije dva tjedna odustao od pomaganja radiju, kazavši kako zbog blokade računa nema smisla ulagati. No, dodaje, postoje strateški partneri koji su pokazali interes za ulaganje u gradski radio.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/jelic_radioka.mp3}

Sudbina Radio Karlovca mogla bi se znati već početkom idućeg tjedna, jer kako saznajemo, ako ne plate račune mogla bi im biti isključena struja i telefoni, a bez toga radio više ne bi mogao funkcionirati. To bi moglo dovesti i do gubitka koncesije, budući da im je Agencija za elektroničke medije već poslala jednu opomenu. Djelatnici radija se mogu samo nadati da će se naći neki strateški partner koji želi uložiti u najstariji karlovački radio, ili bismo mogli čuti samo šum na radijskoj frekvenciji.