KABA

Predstavljen novi Vodič za starije građane Karlovačke županije

KARLOVAC – Međunarodni je dan starijih osoba, a 2012. godina posvećena je aktivnom starenju i međugeneracijskoj solidarnosti kako bi se spriječila socijalna isključenost starijih osoba, ali i potaknulo osobe treće životne dobi na zdravo starenje i aktivnu ulogu u društvu. Aktivno starenje znači starenje uz dobro zdravlje i aktivno sudjelovanje u društvu, veću ispunjenost na radnom mjestu, veću neovisnost u svakodnevnom životu i veću građansku uključenost. Karlovačka županija je među najstarijim županijama i prema mjerodavnim podacima udio stanovništva starijeg od 65 godina je oko 21 %, rekla nam je pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Višnja Jović.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/stariji_1.mp3}

Imajući to u vidu jedan od bitnih javnozdravstvenih prioriteta usvojenih od strane Županijske skupštine Karlovačke županije u okviru Plana promicanja zdravlja za razdoblje 2011.-2013. godine je briga i skrb za starije i nemoćne osobe. U tu svrhu stvoren je i Vodič za starije građane Karlovačke županije, o čemu nam je više rekla Višnja Jović.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/stariji_2.mp3}

Informacije, savjeti i preporuke sadržane u ovom Vodiču mogu biti od izuzetne koristi i svima koji se odjednom nađu pred svim obavezama koje donosi briga za starije osobe. Upravo ovaj Vodič ima za cilj potaknuti osobe starije dobi da posjete mjesta na koje prije nisu mogli ići, da se druže, ispunjavaju kvalitetno svoje vrijeme i rade sve ono za što prije nisu imali vremena.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/dan_starijih/*{/rokbox}