Benčić: Gradska uprava ima novaca, ali ne i znanja za spas Radio Karlovca!

KARLOVAC – Još jedna u nizu lažnih diploma pojavila se i danas, to je sada već 14. lažna diploma u gradskim tvrtkama. Jedna u nizu tih diploma bila je i ona direktora Hrvatskog radio Karlovca, Marijana Stavljenića. O tome se danas očitovao predsjednik GO SDP-a i saborski zastupnik, Josip Benčić.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/sdp_hrk_1.mp3}

Hrvatski radio Karlovac je i još jedan slučaj u kojem gradska uprava na čelu s gradonačelnikom Damirom Jelićem tjera jednu gradsku tvrtku u stečaj, bez razloga za to. S obzirom da je to javni radio te da je financiran iz proračuna grada Karlovca, uprava i gradonačelnik imaju obvezu reći građanima na što se ti novci troše i koja je budućnost radia. No situacija, istiće Benčić, baš i nije takva.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/sdp_hrk_2.mp3}

Provlači se i teza da se sve svodi na novac, za kojeg grad tvrdi da ga nema dovoljno za spas ovog 50-godišnjaka. No Benčić tvrdi suprotno.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/sdp_hrk_3.mp3}

Sve ovo dovodi do zaključka da gradska uprava zajedno s gradonačelnikom Jelićem ima vrlo neozbiljan pristup prema radiu. Gradonačelnik je dobio mandat na demokratskim izborima da upravlja gradom, ali:

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/sdp_hrk_4.mp3}

No ne zna svatko što će biti s ovim radijem, čiji zaposlenici već 3 mjeseca nisu dobili plaće.