KABA

Mališani iz vrtića crtežima učili o osobama s invaliditetom

KARLOVAC – I danas su u Karlovcu nastavljena događanja povodom Dječjeg tjedna. Mališani karlovačkih vrtića su se danas okupili na središnjem gradskom trgu, te su dobili priliku da izrade memo kartice na temu ”Kretanja” i tako uz svoj tjedan obilježe i europski tjedan mobilnosti. Više je ispričala predsjednica Saveza udruga osoba s invaliditetom Kalovačke županije Blaženka Presečan.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/djeca_petak1.mp3}

Svoje radove predstavili su danas u podne na Trgu bana Jelačića a bili su za to i ocijenjeni. Svoj sud između ostalih dala je i najmlađa članica žirija Hana koja ide u 2. razred osnovne škole i koja je tamo bila predstavnica djece.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/djeca_petak2.mp3}

I ovim projektom kojeg je omogućio Grad Karlovac u suradnji sa Savezom udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije pokazala se briga prema najmlađima i njihovoj budućnosti, kazala je pročelnica odjela za društvene djelatnosti Andreja Navijalić.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/djeca_petak3.mp3}

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/djeca_trg/*{/rokbox}

Obilježavanje dječjeg tjedna nastavit će se i za vikend.

U velikoj dvorani Kina Edison u nedjelju od 17 do 18:30 sati održat će se prvi veliki kids party.

Sutrašnja događanja humanitarnog su karaktera. Ispred Kina Edison od 10 do 13 sati , između ostalog Udruga Jak kao jakov i oš banija organiziraju prodajnu izložbu a sav prihod ide za troškove lječenja malene Nine Salopek. Ovako će na drugu godišnjicu smrti Jakova poslati poruku nade i snage koju je i Jakov slao i djeci i odraslima.