KABA

Za sada ništa od gradnje regionalnog vodovoda Lička Jasenica

KARLOVAC – Ove godine Hrvatske vode uložile su u projekte diljem Hrvatske nešto manje od milijun i 400 tisuća kuna. U sljedećem razdoblju nastavit će se s realizacijom započetih projekata, kao i onih za koje su ishođene građevinske dozvole, rekao je prilikom sastanka u Uredu župana generalni direktor Hrvatskih voda Ivica Plišić. Voditelj sektora korištenja voda Ivan Kolovrat najavio je pak da se od projekta Regionalnog vodovoda Lička Jasenica za sada odustaje.

Problem koji se javio je cijena samog projekta, ali i cijena vode koju bi stanovnici ovog područja trebali plaćati. Prema projektu južni krak ovog vodovoda trebao je ići prema Plitvicama i Rakovici, a sjeverni prema Slunju.

Pristupilo se vodoistražnim radovima u Korenici i Rakovici, a u ovaj projekt Karlovačka županija do sada je uložila milijun i 500 tisuća kuna, istaknuo je župan Ivan Vučić, dok je njegov zamjenik Josip Šafar zaključio da će nova istraživanja samo povećati već povelike troškove. Kako prema europskim odredbama do 2021. stanovništvo mora biti opskrbljeno vodom, jasno je da će se jednog dana ipak trebati razmisliti o povratku na projekt regionalnog vodovoda, dodao je generalni direktor Hrvatskih voda Ivica Plišić. Na sastanku se raspravljalo i o vodovodu koji bi opskrbljivao olimpijski centar Bjelolasica, no za sad je i taj projekt u razmatranju, odnosno traži se najpovoljnija varijanta.

omicron