U prvih 9 mjeseci čak 43 maloljetnika uhvaćena s pićem

KARLOVAC – Čak 43 maloljetnika zatečeno je u razdoblju od 1. siječnja do 30. rujna ove godine u kršenju gradske Odluke o zabrani konzumiranja, nošenja i posjedovanja alkoholnih pića na javnim površinama. Policija je uhvatila 34 muških i devet ženskih osoba.

Od ukupnog broja zatečenih maloljetnih osoba, 27 muških i pet ženskih osoba bilo je pod utjecajem alkohola dok je u nošenju alkoholnih pića zatečeno sedam maloljetnih osoba, u posjedovanju alkoholnih pića zatečeno je deset maloljetnih osoba, dok ih je 26 uhvaćeno kako pije.

S obzirom na dob maloljetnika zatečenih u kršenju ove odluke, devet maloljetnika je u dobi od 14 do 16 godina, dok su 34 maloljetnika u dobi od 16 do 18 godina. Svega jedna maloljetna osoba zatečena je po drugi put u kršenju ove odluke dok su svi ostali zatečeni po prvi put.

Tijekom devet mjeseci ove godine na području PU karlovačke u zabranjenom noćnom izlasku u vremenu od 23 do 5 sati zatečene su 32 maloljetne osobe (mlađe od 16 godina).

Prateći ovu problematiku koja je kontinuirano zastupljena na području naše županije Policijska uprava karlovačka će intenzivirati svoje aktivnosti u pokušaju riješavanja ovog problema, jer kako kažu u policiji, ovo nije problem isključivo policije već problem cijele lokalne zajednice koja svojim aktivnostima sudjeluje u odgoju, a time i u pravilnom odrastanju mladih.

Iz policije stoga apeliraju prije svega na roditelje da vode brigu gdje su im djeca i da im u svom primarnom odgoju ukažu na štetnost konzumiranja alkohola, a i na sve trgovačke centre i ugostiteljske i druge objekte da se pridržavaju propisa o prodaji i davanju na konzumaciju alkohola maloljetnim osobama.