carolo

KARLOVAC – Na međunarodnom natjecanju zborova, koje se od 17. do 21. listopada održava u Španjolskoj, karlovački zbor “Chorus Carolostadien” nagrađen je s dva srebra. Po dva zlata osvojili su još Akademski zbor Filozofskoga fakulteta u Zagrebu “Concordia discors” i Gradski zbor “Brodosplit”.

Festival u Calelli pored Barcelone okuplja više desetaka natjecanja zborova po cijelom svijetu, a među njima i Svjetskih zborskih igara, prije poznatih pod imenom “Olimpijada zborova”.

Akademski zbor Filozofskoga fakulteta u Zagrebu “Concordia discors” natjecao se u A1 kategoriji (mješoviti zborovi, nivo težine I) i u kategoriji Folklor te je u obje kategorije osvojio zlato, izvijestio je taj zbor.

Gradski zbor “Brodosplit”, koji se natjecao u kategoriji A2 – (muški zborovi, nivo težine I) i u kategoriji Sacra, također je osvojio dva zlata. U kategoriji A2 “Brodosplit” je uz zlatnu plaketu dobio i nagradu za najbolji zbor kategorije.

“Chorus Carolostadien” natjecao se u kategorijama Folklor i Popular te je u obje kategorije osvojio srebro.

Na festivalu su sudjelovala 82 zbora iz 36 zemalja svijeta, s čak 2.600 pjevača. Uz zborove iz brojnih europskih zemalja, sudjelovali su i predstavnici Kine, Japana, Indonezije, Brazila, SAD-a, Kazahstana, Paragvaja, Filipina i drugih.

Zborovi su se natjecali u 13 kategorija, a na festivalu je podijeljena 41 zlatna, 57 srebrnih i pet brončanih plaketa.

Festival u Calelli završava večeras revijalnim koncertima.