kuka_gotova_skola

  • October 22, 2012
  • Admin
  • 0

KARLOVAC – Jučerašnjim završnim izletom na Bijele stijene završila je već druga ovogodišnja planinarska škola u organizaciji Planinarskog društva Karlovac i Planinarskog saveza grada Karlovca.

Po prekrasnom vremenu tridesetak polaznika Škole uspelo se na vrh Bijelih stijena 1.335 m, a potom je voditelj škole i instruktor HPS-a Mladen Kuka provjerio dosad stečena znanja iz alpinizma, speleologije, Opasnosti u planinama, Prve pomoći, Planinarskoj opremi i drugim temama koje su obrađivane na školi. Dvadesetorici uspješnih polaznika bit će u petak na Vili Anzić uručene i diplome Hrvatskog planinarskog saveza, a onim najboljima i posebni pokloni.

– Iako sam do sada vodio preko trideset planinarskih, speleoloških ili ekspedicionističkih škola smatram da je ovo jedna od najboljih što se tiče samih polaznika, njihove ozbiljnosti i izdržljivosti. Planinarska škola je inače i uvjet za sudjelovanje na Ekspedicionističkoj školi CEIK-a koju planiramo započeti koncem godine,a za koju također vlada veliki interes kod karlovačkih ljubitelja prirode i dobrog druženja, napomenuo je Kuka.