KABA

Grad pomaže Radio Karlovac s pola milijuna kuna

KARLOVAC – Grad Karlovac će rebalansom proračuna pomoći Hrvatski radio Karlovac sa 500 tisuća kuna. Najavili su to gradonačelnik Damir Jelić i predsjednik Nadzornog odbora Josip Žunić tijekom gostovanja u subotu u posebnoj emisiji na Hrvatskom radio Karlovcu.

Žunić je tom prilikom naglasio da je Grad Karlovac do sada ispunjavao sve svoje obaveze prema HRK. Problem je što su troškovi, prije svega za plaće, doveli Radio u negativno poslovanje. Osim toga, dva sudska procesa također opterećuju poslovanje. Iznos od 500 tisuća kuna nije dovoljan za podmirenje svih obaveza, ali je to najviše što Grad Karlovac u ovom trenutku može izdvojiti.

Gradonačelnik Damir Jelić je istaknuo kako je prihvatio inicijativu predsjednika Nadzornog odbora Žunića da se za Hrvatski radio Karlovac rebalansom proračuna odobre dodatna financijska sredstva. Važno je naglasiti da od 2007. godine od kada je gradonačelnik Damir Jelić, za Hrvatski radio Karlovac se iz proračuna izdvojilo 6,3 milijuna kuna. Ove godine već 880 tisuća kuna, što sa ovih 500 tisuća kuna ukupno iznosi 1.380.000,00 kuna. To je najveći iznos koji je Grad u jednoj godini izdvojio iz gradskog proračuna za Hrvatski radio Karlovac, poručili su iz Grada.

Isto tako, u nacrtu proračuna za sljedeću godinu predviđeno je 730 tisuća kuna. Grad Karlovac je pokazao interes i volju da se riješe problemi Hrvatskog radio Karlovca, međutim od uprave se očekuje ozbiljna reorganizacija, te da pronađu načine kako zaraditi i na tržištu.

Sudbina Hrvatskog radio Karlovca trenutno nije u rukama Grada Karlovca. Jedan od djelatnika je pokrenuo stečajni postupak, te će daljnja sudbina Radija ovisiti o stečajnom upravitelju, odnosno sudbenoj vlasti. Aktivnostima koje je Grad poduzeo nastoji se postići da Hrvatski radio Karlovac i dalje nastavi sa radom. Gradonačelnik Damir Jelić je predložio Dragutinu Pribaniću i Miloradu Božiću, koji vode sudske sporove, da se uključe u vlasničku strukturu Radija sa svojim potraživanjima, jer u suprotnom upitna je daljnja budućnost Radija i njegovih zaposlenika.

Ples