KABA

Karlovačka županija prvak Hrvatske u radu i lovu pasa ptičara

KARLOVAC – Karlovačka Županija posltala je prvak Hrvatske u radu i lovu pasa ptičara.

Prvenstvo države u radu pasa ptičara održano je za vikend u Trilju. Kvalitetni tereni u alkarskom kraju ugostili su odabrane reprezentativce iz svih županija od Dubrovnika do Vukovara. Za ekipu grada Karlovca i Karlovačke Županije nastupili su Tihomir Tot, Denis Tot, Aleksandar Bunarević i Viktor Šegrt s njemačkim kratkodlakim ptičarima. Karlovačka ekipa odabrana je na prethodno održanim kvalifikacijama Karlovačke županije u organizaciji Kinološkog društva „Karlovac” unutar Hrvatskog kinološkog saveza priznatog od jedine međunarodno važeće organizacije Fédération Cynologique Internationale.

S obzirom na dosadašnji predani rad ovih iskusnih karlovačkih lovaca i kinologa u Trilju su u jakoj konkurenciji iskusnih natjecatelje osvojili pojedinačno drugo mjesto sa rezervnom titulom međunarodnog prvaka R-CACIT te viceprvaka Hrvatske vodič Viktor Šegrt s internacionalnim šampionom njemačkim kratkodlakim ptičarom Tangom. Uz to su karlovačkoj ekipi dodatno Tango i njemački kratkodlaki ptičar Žuja, lovca i vodiča Aleksandra Bunarevića donijeli ukupnu pobjedu pa je Karlovačka Županija postala i prvak Hrvatske u radu i lovu pasa ptičara.

Na natjecanju je odličan rezultat također ostvario i Tihomir Tot s mladom njemačkom ptičarkom Munjom pred kojom tek dolazi vrijeme novih natjecanja u lovu. Karlovački lovni kinolozi su na ovaj način ponovno doprinijeli promociji tradicionalnog karlovačkog lovstva i lovne kinologije kao dijela turističke i gospodarske aktivnosti lovcima iz čitave Hrvatske, ali i ostatka Europe, kojima je karlovački kraj oduvijek bio idealna lovna destinacija na sjecištu svih putova.