Međunarodna konferencija o nasilju među mladima u Karlovcu

KARLOVAC – U sklopu projekta Ljubičice u školama koji Karlovačka županija provodi u suradnji s litvanskom regijom Taurage, u Karlovcu se održava međunarodna konferencija na ovu temu. Ovaj projekt namijenjen je prevenciji nasilja među djecom i mladima u školama i društvu općenito, a jedna od aktivnosti je i održavanje stručnih radionica za pedagoge i psihologe škola.

Projekt Ljubičice u školama ili Violets in schools počeo se provoditi u rujnu 2011. godine, a do sada su održane 2 međunarodne konferencije na ovu temu, a potpisan je i memorandum o suradnji dviju regija koje zajednički rade na suzbijanju nasilja među djecom i mladima.

Osim radionica namjenjenih pedagozima i psiholozima škola obje regije, potpisan je i sporazum o suradnji grada Karlovca i grada Tauragea, kojim je dogovorena društvena suradnja, ali su i otvorena vrata za neke zajedničke gospodarske projekte.

Nakon potpisivanja ugovora delegacija iz Litve obišla je pogon Adriadisela, poslovnu zonu Logorište, te osnovnu školu Dragojle Jarnević.

Sutra se nastavljaju radionice, a predviđen je posjet karlovačkom Veleučilištu, te općini Draganić.

ljubicice_konferencija2

ljubicice_konferencija3