Nova akcija udruge Jak kao Jakov za oboljele mališane

KARLOVAC – Udruga Jak kao Jakov pokrenula je novu akciju uoči Božićnih i Novogodišnjih blagdana pod nazivom „Anđeli za njih”. Akcija je nastavak prošlogodišnje akcije „Tisuću anđela” u kojoj udruga nastavlja s izradom i prodajom anđela u korist djece oboljele od malignih bolasti. Cilj ovogodišnje akcije je sakupljanje sredstava za pomoć najugroženijim obiteljima u kojima su oboljela djeca, te nabava poklona za oboljele mališane. Ove godine akcija je pokrenuta na samom Dječjem onkološkom i hematološkom odjelu KBC-a Rebro, gdje su maleni onkološki bolesnici u svojim krevetićima crtali svoje anđele. Od njihovih crteža u udruzi izrađuju kalendare i čestitke koji će biti ponuđeni u prodaji, a novost su i majice, kape i šalovi s anđelima. Kao i prošle godine, u akciju su se priključili i još neki gradovi i mjesta. Anđela će biti u Galovcu, Zemuniku, Zadru, Puli, Rovinju i još nekim gradovima.

Radionice za izradu anđela i božićnih ukrasa u Karlovcu započinju danas u 17 sati u prostoru udruge na drugom katu Lana centra, a iz udruge pozivaju i škole, vrtiće i ustanove da u svojim sredinama izrađuju anđele. Prodaja će biti organizirana u prizemlju Lana centra uoći Sv. Nikole 05. prosinca i na Božićnom sajmu od 14. prosinca.

Radionice će se tijekom studenog održavati ponedjeljkom, srijedom i petkom od 17 sati, a sve veće grupe mogu se prijaviti putem broja telefona 099/798-5449.

U udruzi, također, prikupljaju donacije umjetnika i likovnih stvaratelja koji su voljni priključiti našoj humanitarnoj akciji i na taj način dati svoj doprinos za pomoć djeci oboljeloj od malignih bolesti.