KABA

Kupa stagnira; nema opasnosti od poplave

KARLOVAC – Hrvatska je na udaru vodenog vala. Maksimalna vrijednost vodostaja Save u iznosu od oko 420 centimetra očekuje se u gradu Zagrebu, uz mogućnost proglašenja izvanredne obrane od poplava, izvijestio je Glavni centar za obranu od poplava.

Centar za obranu od poplava upozorava kako su obilne oborine koje padaju od 4. studenoga dovele do naglog porasta vodostaja rijeka Save, Mure, Drave i Kupe. Jučer je došlo do naglog porasta vodostaja rijeke Save na potezu od Jesenica do Zagreba pri čemu se maksimalne vrijednosti očekuju danas.

Svi centri obrane od poplava sektora na kojima se provode mjere obrane od poplava, vezano uz dolazak najavljenog vodnog vala nastavljaju s radom, te prema državnom planu obrane od poplava provode propisane mjere.

Od jučer u 13 sati Kupa u Karlovcu narasla je za gotovo tri metra. U 12 sati izmjerena su 566 cm, te je od tada vodostaj u stagnaciji. Još tijekom noći proglašeno pripremno stanje obrane od poplave, no stanje nije alarmantno, te nema opasnosti od poplava.

Redovne mjere obrane od poplave proglašavaju se kada vodostaj dosegne 700 cm, dok se izvanredne mjere proglašavaju na visini od 750 cm.

Ples