Umirovljenici najbolji i najbrži platiše

KARLOVAC – Iako u prvih 10 mjeseci ove godine posluju s gubitkom nešto većim od 350 tisuća kuna, iz tvrtke Inkasator najavljuju da će uštedama u poslovanju do kraja godine biti na nuli. Osim smanjenja osnovice plaća 47 zaposlenika tvrtke, uštede se planiraju ostvariti kroz smanjenje materijalnih troškova, odvjetničkih usluga, ali i pokretanjem novih ovršnih postupaka. Utuživat će se svi računi veći od 500 kuna. Do sada je u tijeku čak 5500 postupaka, a neki su još iz 2008. godine. Najbolji platiše komunalnih usluga su umirovljenici, a neplatišima je direktor Nikola Rogoz uputio zamolbu da pokušaju platiti svoje račune na vrijeme.

Također, u planu je povrat tri zgrade pod upravljanje ove tvrtke. Inkasator je od srpnja do danas realizirao 21 projekt sanacije na zgradama, a u tijeku je još 5 projekata. U idućoj godini u planu je čitav niz projekata, a pravo prijedloga imaju sami stanari koji odlučuju je li im bitnije urediti primjerice krovište ili pročelje zgrade.

Projekt ugradnje razdjelnika započeo je potpisivanjem ugovora sa stanarima u ulici Ivana Meštrovića od 1 do 1 D, što je primjer dobrog upravljanja zgradom, ali i međusobnog razgovora stanara, rekao je Rogoz.

Najavio je i izradu nove internet stranice Inkasatora, a koja bi trebala biti dostupna javnosti početkom sljedećeg mjeseca.