KABA

Gotovina i Markač u Hrvatskoj!

ZAGREB – Generali Ante Gotovina i Mladen Markač točno u 16:10 sati sletjeli su u Zagreb i napokon stali na Hrvatsko tlo! Nakon presude Žalbenog vijeća Haškog suda koja je nakon dugog niza godina naše generale pustila na slobodu, sretna i nasmješena, ali i ponosna lica generala Gotovine i Markača konačno su u Hrvatskoj ugledali brojni Hrvati.

U zračnoj luci Pleso dočekali su ih premijer Zoran Milanović, predjsednik Hrvatskog sabora Josip Leko te razni drugi dužnosnici, prijatelji, rodbina i branitelji kao i mnogi građani koji su s velikim pljeskom pozdravili naše generale.

Generale je dočekao i general Ivan Čermak kojeg je 15. travnja 2011. godine Haški sud oslobodio optužbi. Tada mu je jedina želja bila dočekati generale Gotovinu i Markača na istom mjestu. A želja mu se i ostvarila danas, nakon jedne godine, osam mjeseci i jednog dana.

S Media Servisa prenosimo snimku razgovora kontrole leta s generalom Gotovinom. Prilikom ulaska u zračni prostor Republike Hrvatske, generale Antu Gotovinu i Mladena Markača pozdravila je zračna kontrola Zračne luke Pleso.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/gotovina_kontrola_1.mp3}

 

gotvina_markac_2