KABA

Još uvijek nisu identificirani ostaci kostiju pronađeni na području Josipdola

MODRUŠ, JOSIPDOL – I dalje se ne zna identitet kostiju koje su jučer pronađene u mjestu Fulaje na području Modruša u općini Josipdol. Policija, forenzičari i vatrogasci pretraživali su sinoć od 18 sati područje mjesta Fulaje uz državnu cestu D23 gdje su pronađene ljudske kosti. Na teren je izašao i načelnik PU karlovačke Tomislav Kotić, djelatnici ravnateljstva policije te državno odvjetništvo. Zamjenik županijske državne odvjetnice u Karlovcu, Mladen Krajačić.


{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/kosti_1.mp3}

No jesu li pronađene kosti ženske ili muške niti koliko su stare s obzirom da je ovo područje bilo zahvaćeno ratom, nije poznato. Odmah nakon pronalaska kostiju, pojavile su se spekulacije da su pronađene kosti navodno nestale Antonije Bilić, za čije je ubojstvo osuđen Dragan Paravinja. Naime kosti su pronađene nedaleko od vijadukta Miljanice na autocesti A1. Mjesto na kojem su pronađene samo je nekoliko kilometara udaljeno od odmorišta Modruš, gdje je 7. lipnja prošle godine posljednji put lociran signal mobitela Antonije Bilić. No mogu li se kosti povezati s nestankom nesretne Drnišanke, Krajačić nije potvrdio.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/kosti_2.mp3}

No i danas je još rano. Od sumještana čovjeka koji je pronašao djelove kostura doznajemo kako su navodno pronađeni neki djelovi odjevnih predmeta, što nam zamjenik županijske državne odvjetnice nije mogao potvrditi, već samo kako je potraga proširena.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/kosti_3.mp3}

Ostaci kostiju još sinoć su prevezeni na Zavod za sudsku medicinu Medicinskog fakulteta u Zagrebu, a Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu naložilo je obdukciju i DNA analizu. Više će biti poznato po završetku obrade, kaže Krajačić.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/kosti_4.mp3}


Kako doznajemo, očevid je završen oko 13:30 sati, ali policijski djelatnici i dalje osiguravaju ovo područje. Hoće li nakon gotovo godine i pol dana, ova tragična priča dobiti epilog, doznat ćemo ubrzo.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/antonija_bilic_pronalazak/*{/rokbox}


omicron