KABA

Luka Nižetić i “Begini” uvest će Karlovčane u Novu godinu

KARLOVAC – Grad Karlovac već petu godinu za redom organizira Božićni sajam. Ove će se godine održati od 14., a traje do 23. prosinca. Kao i prošlih godina bit će postavljen grijani šator na početku Radićeve ulice. Na natječaj je pristiglo šezdesetak prijava, a svoje će proizvode predstaviti njih 24, koliko je predviđeno štandova. Kako kaže pročelnica Ljubica Tržok, pročelnica gradskog Upravnog odjela za poduzetništvo i poljoprivredu, potrudit će se da ponuda bude raznovrsna. Posjetitelji će tako imati priliku pogledati razne rukotvorine, ali i probati delicije karlovačkih medara, sirara, vinara…

Imedika

Otvorenje Sajma je u 10 sati. Uvertira Sajmu je otvorenje Božićnih jaslica 13. prosinca. Predviđeno je u 17 sati u dvorištu Trgovačko-ugostiteljske škole, a moći će se razgledati i jaslice postavljene u izlozima u Radićevoj ulici. Scenski prikaz živih jaslica na rasporedu je 22. prosinca u 17 sati također u dvorištu TUŠ-a. Božićno novogodišnji koncert održat će se 27. prosinca u večernjim satima u Zorin domu. Nastupit će Puhački orkestar Grada Karlovca, PHPD “Zora” i komorni orkestar.

Poznato je i tko će ove godine Karlovčane uvesti u Novu 2013. godinu. Radi se, naime, o mladom splitskom pjevaču Luki Nižetiću. Predgrupa će mu biti tamburaški sastav “Begini” iz Jastrebarskog. Za ugostiteljsku ponudu pobrinula se tvrtka Fest. Program počinje u 21 sat, a u ponoć okupljeni će vatrometom ispratiti tekuću godinu.

Kao i prijašnjih godina, kaže zamjenica gradonačelnika Karlovca Marina Kolaković, troškovi organizacije Sajma iznose 75, a Dočeka 130 tisuća kuna.

Ples