KABA

Župa na Švarči obilježava dan svog zaštitnika, sv. Franje Ksaverskog

KARLOVAC – Župa Švarča danas obilježava dan svog zaštitnika, sv. Franje Ksaverskog. Tim povodom služena je svečana koncelebrirana misa na kojoj je sudjelovalo sedam svećenika karlovačkog dekanata predvođeni dekanom Ivanom Koprivcem. Misno slavlje predvodio je vojni biskup Juraj Jezerinac. Okupili su se brojni vjernici iz ove, ali i drugih karlovačkih župa, koji u jednom od najvećih misionara katoličke crkve vide uzor i inspiraciju u svakodnevnom životu. Euharistiji su nazočili i gradonačelnik Karlovca Damir Jelić i njegova zamjenica Marina Kolaković.

Cijeli svoj svećenički život sveti Franjo posvetio je navještanju evanđelja. No, kako bismo prihvatili radosnu vijest i njoj se predali, potrebno je poznavanje. Kad bismo bolje poznavali istine vjere drugačije bismo živjeli, poziva se Jezerinac na Alojzija Stepinca. Kako svijetom vladaju sile zla, potrebno je naviještati evanđelje-radosnu vijest kako bi se suzbila njihova moć. Ta sretna vijest upravo je kraljevstvo nebesko, a ono je svijet u kojem vlada mir, pravednost, međusobno poštovanje..

-Isus je naša nada, budućnost, svjetlo i radost… Kako je kršćanin u ovom životu dionik Isusove muke tako će jednog dana biti dionikom vječne slave, zaključuje biskup Jezerinac.