KABA

Prvi dugometražni taekwondo film stiže iz Karlovca

KARLOVAC – Prvi hrvatski dugometražni igrani taekwondo film prikazan je večeras u Zorin domu. Pandas team, članova taekwondo kluba Banija oduševio je brojnu publiku, među kojima su se našla i svjetski poznata imena iz ovog sporta. Film traje 80 minuta, sniman je tjedan dana,a u njega nije uložena niti kuna. U filmu sudjeluju 22 glumca, a snimao se na raznim lokacijama u Karlovcu.

Scenarij filma potpisuju Branimir Grba i Neven Trbojević, koji je ujedno i redatelj, te montažer filma.

Prije premijere filma uručena su priznanja svim taekwondo reprezentativcima koji su sudjelovali na Olimpijskim igrama od 1988. do 2012. godine.

Karlovčanin Dražen Perković primio je priznanje za sudjelovanje na Olimpijskim igrama u Seoulu 1988. godine, a uz njega priznanja su dobili Nataša Vezmar, Sandra Šarić, Martina Zubčić, Ana Zaninović, Lucija Zaninović, Ivica Klaić, Robert Tomašević, Dragan Jurilj, te Miet Filipović.

Uz brojne uzvanike promociji su nazočili brojni taekwondo reprezentatiVci, na čelu s trenerom ženske reprezentacije Tonijem Tomasom i direktorom Petrom Josipovićem.

Pokrovitelj filma je Hrvatska olimpijska akademija, a uz njenog ravnatelja Milana Kolmana, film su došli pogledati i pomoćnik glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač, predsjednik Hrvatskog taekwondo saveza Franjo Prot, ravnatelj Centra za istraživanje i razvoj sporta Tomislav Paškvalin, zamjenica karlovačkog gradonačelnika Marina Kolaković, predsjednik Saveza sportova Karlovačke županije Josip Zaborski, te predsjednik Karlovačke sportske zajednice Želimir Feitl.

Nakon premijere filma mogle su se čuti brojne riječi pohvale za ovo ostvarenje, koje približava sustav treninga, natjecanja, sporta ali i šalje poruku da se uz zabavu, rad i zadovoljstvo dosegnu viši ciljevi. Film će se promovirati na raznim filmskim festivalima amaterskog filma, te na svjetskoj WTF skupštini u Meksiku 2013. godine.

pande_film2

pande_film3