Diplome dobilo 140 studenata stručnih studija Veleučilišta

KARLOVAC – Veleučilište u Karlovcu djeluje zadnjih 15 godina, a trenutno postoji 8 stručnih i 3 specijalistička diplomska stručna studija. Kvaliteta predavača i programa svake godine pokušava se podići na višu razinu, a interes mladih za studiranje na Veleučilištu govori kako je rad prepoznat.

U Gradskom kazalištu Zorin dom diplome je danas primilo 140 studenata stručnih studija Mehatronike, Strojarstva, Sigurnosti i zaštite, Prehrambene tehnologije, Lovstva i zaštite prirode, Ugostiteljstva, te specijalističkog diplomskog stručnog studija Poslovnog upravljanja i prvi put specijalističkog diplomskog stručnog studija Sigurnosti i zaštite karlovačkog Veleučilišta.

Društvo ne čini dovoljno za zapošljavanje stručnih kadrova, to se mora promijeniti I spriječiti odlazak mladih stručnjaka u strane zemlje. Strategija razvoja nije moguća bez školstva I znanosti, čulo se prilikom promocije studenata.

No, unatoč svim problemima karlovačko Veleučilište teži k još većoj kvaliteti. U planu za sljedeću godinu je završiti kemijski laboratorij, urediti knjižnicu, te izraditi ogledni primjerak pasivne kuće koja štedi energiju. U planu je i apliciranje nekoliko projekata na natječaje Europske unije, tako će biti kandidran prijedlog za uređenje studentskog doma, što ima važnost za čitav grad, a ne samo Veleučilište.

Sve ove aktivnosti su u cilju podizanja kvalitete predavanja na najvišu razinu, a i studenti prepoznaju dobar rad, o čemu govori činjenica da je ove godine popunjena upisna kvota.