KABA

Karlovac pod snježnim pokrivačem; Zimska služba u 3. stupnju pripravnosti

KARLOVAC – Karlovac se jutros probudio u pravoj zimskoj idili. Na 2 stupnja ispod nule snijeg pada od sinoć, a prema najavama prognostičara snijeg bi trebao prestati padati tek oko 1 sat iza ponoći. U većem dijelu zemlje padat će snijeg pri čemu će debljina snježnog pokrivača u nizinama biti između 10 i 30cm, u Gorskom kotaru i Lici od 30 do 50, a na obalama sjevernoga Jadrana i na otocima bližim obali od 1 do 10cm. Puhat će većinom umjeren sjeveroistočni vjetar, sredinom dana s jakim i olujnim udarima. Temperatura zraka u kopnenom području i uz obalu Hrvatskog Primorja uglavnom između -5 i 0, a drugdje na Jadranu većinom od 2 do 7°C.

Promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na sljedećim cestama u našoj županiji i okolici: D1 Karlovac-Korenica-Gračac-Knin, D42 Stubica-Ogulinski Hreljin, kao i državne i županijske ceste na području Zagrebačke, Karlovačke, Bjelovarsko-bilogorske, Virovitičko-podravske, Varaždinske, Međimurske, Krapinskog-zagorske, Koprivničko-križevačke, Osječko-baranjske i dijelu Požeško-slavonske županije. Za sva ostala vozila obavezna je zimska oprema.

U Karlovcu su dežurne ekipe Zimske službe Zelenila na terenu, a ekipe su u 3. stupnju pripravnosti. U upotrebi je sva raspoloživa mehanizacija, oprema i sredstva. Čišćenje nogostupa, šetnica mostova, javnih stubišta i ostalih nama raspoređenih površina obavljaju prema dnevnom planu i rasporedu. Redoslijed čišćenja je prema prioritetima Stožera Zimske službe, a iz Zelenila mole građane za strpljenje i razumijevanje.

snijeg0812_2