KABA

ABSTRACT with NICK MILLY

 

ABSTRACT with Nick Milly

U suradnji s Nick Milly-em Trend [radio] će na svojim frekvencijama emitirati ABSTRACT podcast elektronskih glazbenih emisija koju Nick sam priprema. Emisija promovira DJ – e elektronske glazbe.

Zadnji vikend u mjesecu Nick Milly će predstaviti svoje goste u petak i subotu od 22:00 sata. O sljedećim izvođačima koji će nastupiti u emisijama slušatelji će biti obaviješteni ovdje na Trend portalu.

Emisije možete slušati na frekvencijama Trend [radija], na 106,9 i 102,1 Mhz ili preko INTERNET LIVE STREAMING-a —> http://radiolive.biz/aac/trend/player.php

Emitiranje emisija/gosti:

 

petak //

01.02.2013. –  Nick Milly

 nick

 

_________________________________________________________

 

subota //

02.02.2013. – Soulwerk

ivan_komlinovi

 

___________________________________________

 

Nick_Milly_zivotopis

 

Nick Milly – biografija


Zagrebački DJ dodir s muzikom započinje u ranom djetinjstvu pohađajući muzičku školu te kasnijoj mladosti svirajući gitaru u raznim demo bendovima, a pod utjecajem bendova poput Sex Pistols, Ramones, Sisters Of Mercy, Cure, Depeche Mode, New Order, Kraftwerk i dr.

Prvi dodir s elektronskom glazbom započinje 1993. kada slušajući Dj-e Kikija i Frajmana u klubu „Aquarius” pokazuje velik interes za izvođenjem techno i trance glazbe. Dodatni poticaj dešava se 1994. u klubu „Mungos” – Kašina gdje uz uglavnom trance zvukove koji tada dominiraju scenom dobiva osjećaj za atmosferu i publiku.

1994. kupuje prve ploče koje na raznim privatnim tulumima pušta zajedno s prijateljem Balonom, te u jesen 1995. na nagovor prijatelja PiXelfreak i dr. počinje sa svirkama u tada popularnom klubu „Mungos” gdje već nakon nekoliko vikenda postaje rezident uz Mr.Dj Darija i Dj Maminha.

1996. nastupima u pulskoj tvrđavi Fort Bourginhon te diskoteci Piramida obilježava početak nastupa izvan Zagreba. Zatim slijede party-ji Villa Rebar, Hunjka, Gjuro II, Kulušić, Sport Billy i dr. te prelazak u diskoteku „The Best” krajem 1997. godine.

Nastupi na poznatoj Valkani Beach 1998./1999. u Puli sa Frajmanom i Roberto Q. Ingramom te brojni nastupi s Alenom Sforzinom i Make-om obilježili su gostovanja u Istri. Nastupa u 4Play i MAX klubovima u Zadru, Magazin Klubu u Pagu, Klub 88 u Novalji na Zrću, Capeli pored Vodica, Dubrovačkim Lazaretima, Tvrđi u Osijeku.

Početkom 2001. iz osobnih razloga prestaje s glazbom sve do kraja 2007 kada ponovno uz neke utjecaje počinje muzički interes. Utjecaj stare škole uvelike je vidljiv, ljubav prema harmoničnosti i atmosferi uz izraziti plesni ritam jednostavno je stil koji ne napušta, osjećaj za publiku nije izgubio te u svom prepoznatljivom zvuku nastavlja.

Danas je vidljiv utjecaj Hernan Cattanea, John Digweeda, Dubfire i Sharama u izboru glazbe pa bi se usudili reći da je stilski neka mješavina Tech Housa – Deep Tech – Progressive House – Techna.

Pokreće s Dj Kikijem, PiXelfreak-om i Balonom seriju privatnih tuluma pod nazivom TheTulum (www.thetulum.com), te sudjeluje nastupima na ponovno pokrenutom Stereo Studio projektu koji predvode Kiki i Felver.

Kao jedan od osnivača PLAY-Finest Electronic Vibes klupske večeri u Zagrebu koja se do sada odvijala u Aquariusu i Londoneru aktivno radi na promociji elektronske glazbe.

Gostovanjima u Beču u klubu OIL, Slovenija Maribor (ŠTUK), Fanatic i Aquarius Zagreb te na programima Audiometric, Stereo Studio, Astralis, United Electronic Sound nastavlja dalje…).