KABA

Građanski pokret “Neću usluge toplane!” organizira prosvjed i spaljivanje računa za grijanje

KARLOVAC – Nedavno osnovani Građanski pokret „Neću usluge toplane!” s prvim danima nove godine počinje s aktivnostima. Tako će tijekom siječnja organizirati prosvjed ispred Gradske toplane, u sklopu kojeg će javno spaljivati račune za grijanje.

– Tim činom građanskog neposluha želimo senzibilizirati javnost na brutalno gaženje naših ljudskih prava. Glavni cilj Pokreta je da se svima nama koji smo odbili potpisati ugovor s Gradskom toplanom, na naš zahtjev isključi grijanje, kao što bi nam na zahtjev T-COM isključio telefon ili HEP struju, poručuju iz Građanskog pokreta.

Usluge Gradske toplane ne žele, jer nisu u mogućnosti plaćati njihove astronomske račune. Žele se grijati, kažu u Pokretu, bilo kojim drugim energentom, jer sve je jeftinije od grijanja na karlovačku Gradsku toplanu.

U sklopu peticije koju provode, u svega deset radnih sati njihovu je borbu svojim potpisom podržalo već 750 sugrađana. Prosvjed će održati neposredno nakon što Gradska toplana isporuči građanima račune za prosinac.