KABA

Na duhovnoj obnovi ove godine vjeroučitelji

 

KARLOVAC – Dvadesetak vjeroučitelja osnovnih i srednjih škola iz Karlovca, ali i drugih općina i gradova županije putuje na duhovnu obnovu u Karmel Svetog Ilije na Buškom jezeru. I ove godine grad organizira duhovnu obnovu, ali ne financira troškove puta.

Nakon što su prethodnih godina na duhovnu obnovu išli gradski pročelnici i direktori tvrtki, a zatim ravnatelji karlovačkih škola, ove godine put Bosne i Hercegovine idu vjeroučitelji osnovnih i srednjih škola.

Duhovna obnova trajat će od 10. do 12. siječnja, a vjeroučiteljima će se piključiti gradonačelnik Damir Jelić. Duhovna obnova postala je već tradicionalna, podsjetimo prvi put se u Hercegovinu išlo 2009. godine, kada je duhovna obnova podigla puno prašine.

Prošle godine glavni ciljevi bili su spoznati temeljne strukture osobe, što koga tvori, gdje mu je identitet, pluralnost identiteta, utjecaj, izrastanje i medijacije izrastanja. Što je ovog puta glavna tema duhovne obnove ne znamo, no kako je pri duhovnoj obnovi za ravnatelje škola prošle godine navedeno da je važno na osobnoj razini doživjeti vlastiti posao kao ispunjenje i ostvarenje vlastite osobnosti, te se tek tako može pomoći učenicima da izrastu u cjelovite osobe koje su sposobne dati svoj konstruktivan doprinos budućnosti našeg grada i domovine, vjerojatno isto vrijedi i ove godine za vjeroučitelje.

Ples