KARLOVAC – Veselim se što ću djeci prenijeti svoje osjećaje prema konjima, tim divnim životinjama te da ćemo zajedno na jedan bajkoviti način napraviti crteže, koje ćemo kasnije zajedno izložiti, kazao je uoči otvaranja Malog ZILIK-a akademski kipar Hrvoje Dumančić.

Dumančić je djeci Doma Vladimir Nazor, ali i karlovačkim osnovnoškolcima pokazao tehnike crtanja ugljenom. Na dolasku mu je zahvalila ravnateljica Doma Maja Vučinić Knežević. Zahvalila je i djeci koja su unatoč kiši u velikom broju došla na prvu u nizu likovnih radionica.

Inače, slavljenički ZILIK obilovat će radionicama. Osim Dumančića, djecu iz gotovo svih hrvatskih domova tako će slikarskim tehnikama podučiti Leon Zakrajšek, Ivica Kiš, Ivan Gregorov, Marina Bauer i Marina Stoponja. Kao jedna od posebnosti ovog ZILIK-a svakako će biti karikaturisti Srećko Punatarić Felix i Milan Lekić Lex. Rad umjetnika u radionicama Malog ZILIK-a odvijat će se svakodnevno od 10 do 12 sati i od 15 do 17 sati u prostorima Doma za djecu Vladimir Nazor.

Večeras u Zorin domu svečano je otvorenje ZILIK-a. Uz svečanost u bočnoj dvorani karlovačkog kazališta bit će otvorena izložba akademskog slikara Vasilija Josipa Jordana.

Svečano otvorenje predviđeno je za 19 sati i 30 minuta u velikoj dvorani, a nastupit će sestre Ivana i Marija Husar, Cicibani, klapa Furešti, Baletni studio Zorin doma…

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/zilik_2013/*{/rokbox}