KABA

Radionice u okviru projekta “Rukom stvaraj, a ne udaraj” startaju početkom veljače

KARLOVAC – Udruga Carpe Diem danas je predstavila svoj projekt „Rukama stvaraj, a ne udaraj” koji provodi u partnerstvu s udrugom Breza iz Krnjaka. Cilj projekta je kompenzirati manjak obrazovnih programa za djecu i mlade koji su usmjereni na razvijanje svijesti o toleranciji, ljudskim pravima, razvijanju vještina za nenasilno rješavanje konflikta te kanaliziranje emocija kroz kreativnost i stvaralaštvo. Projekt se provodi kroz šest aktivnosti, a trajat će do 31. svibnja. Financira ga Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta u iznosu od 70 tisuća kuna. Korisnici obuhvaćeni ovim projektom su učenici karlovačkih osnovnih i srednjih škola te djeca i mladi iz Krnjaka.

– Kako smo u posljednje vrijeme svjedoci porasta nasilja među mladima i djecom, ove radionice će im sigurno pomoći u prevladavanju predrasuda koje su ponekad okidač agresivnog i nasilničkog ponašanja, kazala je Aleksandra Podrebarac iz udruge Carpe Diem. Ispred udruge Breza Biljana Bižić poručuje kako zainteresiranih za ovaj program u Krnjaku već ima.

– Nadam se da će sudionici ovog projekta kroz osam aktivnosti naučiti nove vještine putem kojih će pomoći sebi, ali i drugima rješavati probleme te razvijati toleranciju, samopoštovanje i upoće stvarati bolju sliku o sebi i svijetu oko sebe, kazala je Bižić.

Neke od radionica su: likova radionica koju će voditi Aleksandra Škrtić, radionica raku keramike pod vodstvom Nele Zovko, dok će radionicu pod nazivom “Jednaki, slični, različiti” voditi Mirjana Lulić.

Radionice će biti održane u Centru za mlade u Grabriku kao i u Osnovnoj školi Katarina Zrinska u Krnjaku. Na kraju projekta slijedi završna izložba te prezentacija vještina stečenih kroz radionice.