KABA

Spomen na preminule nogometaše

KARLOVAC – Svake godine uz malonogometni turnir koji se u Karlovcu igra u siječnju, nogometni veterani, prijatelji ovoga sporta i sportski djelatnici sjete se i onih sportaša i sportskih radnika kojih više nema.Po običaju, okupi se grupa prijatelja koji se potom upute na groblja na kojima počivaju oni koji su nekada igrali veliki ali i mali nogomet.

Tako će se i sutra na karlovačkom groblju Dubovac okupiti petnaestak sadašnjih ali i nekadašnjih sportskih djelatnika i nogometaša ali i onih koji su na bilo koji način vezani uz sport a posebice nogomet. Zapalit će svijeće na grobu Milana Stilinovića – Miška, svojevremeno istaknutog karlovačkog nogometaša, te pod središnji križ na groblju Dubovac. Detalje o tome ispričao je jedan od organizatora ovog svakogodišnjeg okupljanja, Stjepan Benić.

 

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/stef_1.mp3}

A sutra na dubovačkom groblju sportaši i sportski djelatnici prisjetit će se svih onih 12 prijatelja kojih više nema. To su Milan Stilinović – Miško, Branko Čavlović – Čavlek, Karlo Malpera – Tatek, Boris Vukin, Anton Zlatić – Pišo, Branko Kovač – Baga, Boris Kovač, Miroslav Prpić – Prpa, Branko Martinović – Pljuca, Tomica Vlainić – Puran, Dubravko Oreščanin – Fofo i Josip Perković – Pepo.  Tih pokojnih prijećaju se njihovi prijatelji već osamnaest godina, a činit će i u buduće kako ovi sportaši i sportski djelatnici koji su zadužili karlovački nogomet ne bi bili zaboravljeni.

 

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/stef_2.mp3}

Podsjetimo da će i ove godine, po završetku 44. turnira u malom nogometu biti dodjeljena nagrada za fair-play koja nosi ime nekadašnjeg uzornog nogometaša Milana Stilinovića – Miška.