8. Noć muzeja; Karlovac u znaku Afrike

KARLOVAC – Više od dvije stotine muzeja, galerija i kulturnih ustanova otvorit će večeras vrata posjetiteljima u devedesetak gradova od 18 sati do jedan sat nakon ponoći u 8. Noći muzeja.

Gradski muzej Karlovac će i ove godine sudjelovati u manifestaciji, i to zanimljivim sadržajem na dvije lokacije, u razdoblju od 18 sati pa sve do 1 sat iza ponoći.

U Gradskom muzeju može se razgledati stalni postav Muzeja i izložba „Galerija slika grada Karlovca 1945.-1954″, uz prigodan glazbeni program i prodaju muzejskih publikacija. Stručno vodstvo organizirano je u 19 i 22 sata. U 20 sati će biti predavanje Daniela Rafaelića, poznatog hrvatskog povjesničara filma u sklopu kojeg će posjetitelji Gradskog muzeja moći pogledati i filmove o hrvatskoj svakodnevici nakon Drugog svjetskog rata.

U Galeriji Vjekoslav Karas noćas će sve biti u znaku Afrike. U 18 sati bit će otvorena izložba „AfriKA – Karlovčani u Africi u drugoj polovici 19. i početkom 20. stoljeća.” Od 18,30 sati bit će održano predavanje Marka Freliha, poznatog slovenskog arheologa, zaposlenika Etnografskog muzeja u Sloveniji, i etnologa Alexandera Lopašića iz Sveučilišta u Readingu, koji su ujedno i suradnici na izložbi. Tijekom cijele večeri bit će organiziran prigodan program, radionice za djecu, plesne radionice, te nastup afro benda, a učenici Mješovite industrijsko-obrtničke škole imat će prezentaciju tradicionalnih afričkih frizura.