KABA

Kako napisati uspješan projekt?

KARLOVAC – ”Upravljanje projektnim ciklusom” naziv je radionice u sklopu projekta klub mladih poduzetnika na kojoj mladi od 17 do 30 godina dobivaju znanja i vještine u izradi projekata financiranih iz fondova Europske unije. Radionice traju devet dana u Centru za Mlade Grabrik. Organizator je udruga Carpe Diem, a projekt financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.

Sam pristup projektu, razrada ideje i formulacija aplikacijskih obrazaca najvažniji su segmenti izrade projekata koje financira EU. Takve projeke treba dobro pripremiti i to je ujedno trećina posla. A mladi sve više pokazaju interes za projekte Europske unije i ovakve radionice koje su dobar temelj uspješnog projekta. Svi smo svjesni da je do posla danas teško doći, pogotovo jer se nova radna mjesta ne otvaraju. U takvoj situaciji mi sami možemo sebi stvoriti radno mjesto putem projekata Europske unije.

Najveća potražnja je za projektima na području razvoja ljudskih potencijala, malog i srednjeg poduzetništva te konkurentnosti u turizmu. Do ulaska Hrvatske u Europsku uniju bit će još 15-ak natječaja, stoga ako imate ideje, a trebate posao, bacite se na pisanje projekata i stvorite sebi radno mjesto.