KABA

Dječji karneval ispred Zorin doma

KARLOVAC – U Gradskom kazalištu Zorin dom održana je konferencija za medije povodom “Dječjeg karnevala ispred Zorin doma”. Dječji karneval održat će se u suradnji sa osnovnim školama i dječjim vrtićima grada Karlovca u utorak, s početkom u 10.30 sati. Uz prigodan glazbeni program, djeca će svoje maske prezentirati publici, a zatim se okrijepiti uz fašničke krafne i tople napitke.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Karlovac Marina Gojak i Lidija Čale, ravnateljica Dječjeg vrtića 4 Rijeke Turanj kazale su kako su se vrtićka djeca dva tjedna pripremala za ovaj događaj. Originalne maske nastale su na radionicama u kojima su, osim djece koja su vodila glavnu riječ kod odabira, sudjelovali odgojitelji i roditelji. Osim djece iz starijih grupa karlovačkih vrtića, na karnevalu će sudjelovati i djeca iz svih karlovačkih osnovnih škola. Očekuje se sudjelovanje više od 600 djece.

-Nadam se da će se svi odlično zabaviti uz dobru glazbu i defile malih maskiranih Karlovčana, ukoliko vrijeme ne bude dozvoljavalo da se program održi ispred, isti će biti unutar Zorin doma, kazao je Srećko Šestan, ravnatelj Gradskog kazališta Zorin dom.

Ravnatelj Šestan govoreći o tradiciji fašnika u Hrvatskoj naglasio je kako je i Karlovac jedan od onih gradova koji je tu tradiciju dugo njegovo.

Tako je kazao kako je Prvo pjevačko društvo Zora bilo inicijator bala pod maskama prije mnogo godina, te da se nada da će ovaj karneval na kojem će djeca imati glavnu ulogu opet oživjeti fašničku tradiciju u Karlovcu, te možda i kod onih većih probuditi želju za obnavljanjem mesopustnih običaja.

omicron