U Galeriji V. Karas radionice i predavanja o Africi

KARLOVAC – Od srijede do subote u Galeriji Vjekoslav Karas možete poslušati priče o crnom kontinentu i sudjelovati u radionicama izrade afričkih maski. Predavanje i radionice bit će održani u sklopu ciklusa predavanja pod nazivom Hrvatska Afrika: Priče o crnom kontinentu.

Predavanje „Karlovčani u stoljeću hrvatske afrikanistike” će održati etnolog dr. sc. Damir Zorić koji se u svom stručnom radu bavi etnologijskim doprinosima naših istraživača i misionara općoj i nacionalnoj etnologiji. 2011. godine objavio je knjigu Etnografije hrvatskih misionara u kojoj upoznaje čitatelje s etnološkim segmentom misionarskih misija, s motivacijom odlazaka u misije te prvim hrvatskim kulturološkim prikazima nepoznatih afričkih i indijskih naroda i kultura, njihovih vjerskih, antropoloških, etnografskih i jezičnih osobitosti. Ovo predavanje najavljeno je za srijedu, u 18 sati.

Likovne radionice za djecu na kojima će se izrađivati afričke maske, u organizaciji Gradskog muzeja, također će biti u Galeriji Vjekoslav Karas pod vodstvom Ivane Maradin. Radionice će bit održane 22. i 23. veljače.