KABA

Snijeg i poplave povećali broj intervencija

KARLOVAC – U nepunih mjesec dana ove godine, Javna vatrogasna postrojba grada Karlovca, zabilježila je više od 160 intervencija, što je trostruko više nego u istom razdoblju prošle godine, kazao je zapovjednik JVP-a, Miroslav Rade. Od toga samo 30 ih je bilo vezano uz požare, a ostale su bile zbog vremenskih uvjeta, odnosno snježnih oborina i poplava koje su dobar dio okolice Karlovca, odsjekle od grada.

Na konferenciji za novinare kojoj je nazočan bio i prvi čovjek grada, Damir Jelić, bilo je govora i o Vatrogasnom centru, čija je obnova započela 2002. godine. Prva i druga faza obnove prvog dijela zgrade su gotove, a ovih dana je postavljena montažna garaža sa četiri izlaza za isto toliko vozila.

JVP grada Karlovca kroz program Vlade RH, nabavila je 7 vozila u vrijednosti od 29,5 milijuna kuna. Od toga Grad Karlovac financirao je 30%, tako da su 5 vozila u potpunosti plaćena, a još dva će biti otplaćena u naredne dvije godine.

Prošle godine sklopljen je i novi kolektivni ugovor s osnivačem, odnosno gradom, na četiri godine, kojim se grad obvezao namiriti nedostatak financijskih sredstava koje je država uskratila. Tako da smanjenja plaća za karlovačke vatrogasce neće biti, zaključio je Rade.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/jvp_tiskovna_2002/*{/rokbox}