Novi snijeg ponovno stvorio pravi zimski ugođaj

KARLOVAC – Čak 21 centimetar novoga snijega, napadao je tijekom noći u Karlovcu. Sada ga ima gotovo 60 centimetara, no u večernjim satima očekuju se nove količine i to mokrog snijega. Ogulin pak ne pamti ovakav snijeg od 1969. godine kada ga je bilo više od jednog metra, a danas ga je ipak nešto manje, 95 centimetara. No Slunj je u našoj županiji rekorder sa čak 110 centimetara.

Ivan Polović, direktor Čistoće koja je zadužena za održavanje javnih prometnih površina i nerazvrstanih cesta, kaže kako je uveden najviši treći stupanj pripravnosti, a od 2 sata u noći na terenu je sva raspoloživa mehanizacija, odnosno 21 ralica. Ceste prvog prioriteta, javlja Polović su očišćene, a u tijeku je čišćenje cesta drugog i trećeg prioriteta. Osim toga, 10 djelatnika Zimske službe Čistoće je na terenu i čiste nogostupe, a Polović napominje kako će do večeri biti sve očišćeno s obzirom na najavljeni novi snijeg.

Još jednom napominje kako oni osiguravaju prohodnost cesta, što znači da prometnice ne moraju biti očišćene do asfalta. Oni koji imaju odgovarajuću zimsku opremu, nemaju problema u prometu.