U derbiju prvenstva Kupa torpedirala Staru Hižu

 

KARLOVAC/OGULIN/DUGA RESA/OZALJ/SLUNJ U šesnaestom kolu Druge lige zapad “Klek” je dobio “Plitvice” sa 7:1. U gradskom derbiju “Mostanje” je slavilo nad “Željezničarem” sa 6:2. “Amater” je trebao gostovati u Rijeci međutim susret sa “Zlobinom” je odgođen zbog vrremenskih uvjeta. Na ljestvici “Klek” je drugi sa 19 bodova, “Mostanje” i “Amater” su na četvrtom i petom mjestu sa 17 bodova, a Željezničar je i dalje dvanaesti sa sedam bodova.

U šesnaestom kolu Treće lige zone Karlovac – Gorski kotar “Gomirje” je u Vrbovskom svladalo “Mantinelu” sa 5:3. U susretu dvaju vodećih ekipa “Kupa” je iznenađujuće lako svladala lidera prvenstva “Staru Hižu” sa 8:0. “Duga Resa”  je pobijedila “Željezničara” iz Moravica sa 5:3. Na ljestvici “Stara Hiža” i dalje vodi sa 26 bodova, a slijedi ju “Kupa” sa 24 boda. “Mantinela” je šesta sa 16 bodova, “Duga Resa” deveta sa sa 8 bodova.

U petnaestom kolu Treće lige zapad zone Ogulin – Lika, ogulinski “Obrtnik” nije imao većih problema sa “Vatrogascem”. Pobijedio je sa 8:0. U susretu drugih dviju ogulinskih ekipa “Policajac” je svladao “Euphoriu” sa 6:2. “Poštar” je u Gospiću izgubio od “Visočice” sa 8:0. “Korana” je u gostima svladala ogulinski “Željezničar branitelj” sa 6:2, dok su “Klek 2” i “Rakovica” sporazumno odgodili susret.  Na ljestvici vodi “Obrtnik” sa 27 boda, slijedi ga “Rakovica” sa 22 boda, slunjska “Korana” je šesta sa 16, a “Policajac” sedmi sa 15 bodova. “Željezničar branitelj” na devetom je mjestu i ima 13 bodova, “Poštar” je deseti sa 9 bodova. “Euphorija” sa dva boda i dalje je jedanaesta, dok “Klek 2” leži na samom dnu bez osvojenog boda.