KABA

Vitezovi hrvatskog inovatorstva Vladi šalju prijedloge za izlazak iz krize

PISAROVINA – Vitezovi hrvatskog inovatorstva pripremaju prijedloge izlaska Hrvatske iz krize koje planiraju uputiti hrvatskoj Vladi. Sve prijedloge predstavili su na današnjoj skupštini udruge.

Članovi udruge Vitezova hrvatskog inovatorstva održali su svoju redovnu skupštinu. Osim ostvarenih rezultata u prošloj godini i planova za ovu, najviše riječi bilo je o pokretanju izvoznog inovativnog poduzetništva u Hrvatskoj.

– Hrvatska se mora okrenuti prema inovatorima. Oni jesu ljudi neshvaćeni u svom vremenu, ali bez njih nema budućnosti. Bez inovatorstva nema proizvodnje, stoga je bitno objediniti inovacije, poduzetništvo, te akademsku zajednicu. Bez samostalnog gospodarstva nema samostalne nacije, neke su od poruka upućenih s ovog skupa.

Zakon o inovacijama najvažnija je točka o kojoj ove godine treba voditi računa, no Vitezovi hrvatskog inovatorstva dogovorili su kako će s nekim prijedlozima krenuti prema Vladi.

Između ostalog, predlažu osnivanje izvozno-razvojnih centara, te pomoć financiranju razvoja. Kao najveći problem vide to da su poslovne zone trgovačko-skladišne, a ne proizvodne. Izlaz iz krize prema njima je razvoj manufakturne proizvodnje.

– Samo izvozna ekonomija može nas izvući iz krize, jedna je od poruka Vitezova inovatorstva.

Prijedloge kada ih razmotre uputit će prema Vladi, a hoće li političari prihvatiti ideje inovatora koji svojim uspjesima dokazuju da znaju i mogu vidjet ćemo. Vremena je još malo, ulazak u Europsku uniju je sve bliži, broj nezaposlenih raste, tvrtke se zatvaraju. A inovatori poručuju: Naša je moralna obveza upozoriti da se nešto mora učiniti, inače Hrvatsku ne očekuje svijetla budućnost.

vitezovi_inovatori_2