KABA

Dok je parničenje u tijeku arhitekt Badanjak proziva suca Mirića

KARLOVAC – Karlovački arhitekt Vladimir Badanjak, koji već godinama vodi spor protiv bivšeg poslodavca, obrušio se na rad suca Općinskog suda u Karlovcu Ninka Mirića, rekavši kako upravo zbog njega postupak ne može biti okončan. Na ovaj neuobičajeni postupak, s obzirom na to da nije praksa da se javno raspravlja o predmetima koji još traju, Badanjak iznosi kako ima dovoljno dobre razloge. Badanjak posljednjih osam godina vodi spor protiv tvrtke Ceste Karlovac koje je tužio za mobing i slučaj još uvijek nije gotov. Kako kaže, predmet radnog spora inače treba završiti u roku od šest mjeseci, a kao glavni razlog dugogodišnjeg povlačenja po sudu navodi, prema njemu, neprofesionalno ponašanja suca Ninka Mirića.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/badanjak_1.mp3}

Trenutno se na Općinskog sudu vodi ponovljeni postupak, no Badanjak kaže kako je istupio u javnost jer želi pravedno suđenje za sebe, ali i za sve druge.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/badanjak_2.mp3}

Traži izuzeće suca Mirića ili premještanje predmeta na neki drugi sud.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/badanjak_3.mp3}

Iako je na konferenciji bio najavljen i dolazak predsjednika Hrvatskog helsinškog odbora Ivana Zvonimira Čička on se nije pojavio zbog lošeg zdravstvenog stanja. Unatoč tomu, Badanjak očekuje podršku HHO-a prije idućeg ročišta zakazanog za 12. ožujka. Odgovor smo tražili i od suca Mirića koji nam je kratko rekao kako ne želi komentirati slučaj jer se radi o nepravomoćnom predmetu te upozorava kako se na taj način vrši pritisak na pravosuđe.

omicron