KABA

Vukelić Jeliću: Odlazak iz HDZ-a nema veze sa zdravljem!

KARLOVAC – Na Jelićev komentar kako mu želi brzo ozdravjenje, ponovno je reagirao Branko Vukelić. Tvrdi kako njegovo povlačenje iz HDZ-a nema nikakve veze sa zdravljem. Priopćenje prenosimo u cjelosti.

Moje zdravstveno stanje je apsolutno moja privatna stvar, i ponajmanje je Jelić pozvan komentirati ga ili pozivati članove HDZ-a da ne komentiraju moje istupanje iz članstva zbog – mojeg zdravstvenog stanja.

Ja im ovim putem poručujem da se apsolutno ne moraju ustručavati komentiranja mojeg istupanja iz članstva HDZ-a.

Napominjem da ovo nije prvi put da Jelić moje zdravstveno stanje koristi u dnevno-političke svrhe, te ga ovim putem pozivam, da u duhu kršćanstva na koje se vrlo često zna pozivati, to konačno – prestane činiti.

Razlozi mog istupanja nisu posljedica moje bolesti, već isključivo onoga što sam napisao u pismu koje sam poslao Tomislavu Karamarku, predsjedniku HDZ-a; Tomislavu Čuljku, političkom tajniku i Ivanu Vučiću, predsjedniku ŽO HDZ-a.

Mojim istupanjem ne prestaje moj daljnji politički rad – već naprotiv…

A ako je Jelić same razloge koje sam napisao stavio u kontekst moje bolesti, onda on, čini mi se, nije svjestan koliko je danas članova i simpatizera HDZ-a, suglasno s razlozima koje sam naveo.

I na kraju, zahvaljujem medijima na dosadašnjoj korektnosti.

Branko Vukelić
saborski zastupnik