KABA

Vukelić više nije član HDZ-a

KARLOVAC – Prije dva dana, HDZ-ov bivši ministar obrane i gradonačelnik grada Karlovca, istupio je iz članstva Hrvatske demokratske zajednice. Istiće kako će u Hrvatskom saboru nastaviti djelovati kao nezavisni saborski zastupnik. Razloge je naveo u priopćenju koja nam je poslao, stoga ga prenosimo u cjelosti.

Poštovani,

u skladu s čl.13. stavak 2 Statuta HDZ-a podnosim pisanu izjavu o istupanju iz članstva HDZ-a.

Nakon više od 22 godine provedenih u HDZ-u, odlučio sam istupiti iz stranke. Smatram, a to je ujedno i razlog mojeg istupanja iz stranke, da vodstvo HDZ vodi u potpuno krivom smjeru. Smatram da HDZ više ne postoji zbog ciljeva radi kojih je osnovan već je stranka postala samoj sebi svrha, bavi se sama sobom, a istovremeno odnosi u stranci su prepuni straha, prijetnji i ucjena, zabrane govora, smjenjivanja nepodobnih… Takove odnose doživio sam i osobno u svom Karlovcu, kao i brojni članovi koji su mi se obraćali i obraćaju, jer, to su metode kojima se služi i potpredsjednik HDZ-a Jelić i njegovi pomagači Turković i slični.

Na žalost, nakon provedenih izbora na Saboru stranke u svibnju prošle godine, došlo je do gušenja demokracije, vodstvo se počelo ponašati autoritativno, došlo je do raspuštanja pojedinih organizacija bez pravog razloga.

Radio sam u interesu stranke, države i svih njenih građana više od 22 godine, ali čini mi se i smatram da se danas interes stranke odvojio od interesa države i građana. Smatram da bi svi političari trebali gledati interes građana i države prije svega, a ne stranke.

Danas se vodstvo stranke bavi vraćanjem duha HDZ-a iz 90-tih, dok se građani bore kako preživjeti u ovom dobu krize i promašene politike vladajućih.

Dok se HDZ bavi prošlošću i samim sobom, građani brinu nad svojom budućnosti, svjesni loše politike vladajućih, ali i nepostojanja prave, ozbiljne i vjerodostojne alternative (opozicije).

Takova politika vodstva stranke i takovi odnosi unutar nje dovoljan su razlog da nakon 22 godine napustim HDZ.

Branko Vukelić