Šah i sportski ribolov u sportove s tradicijom

 
KARLOVACNa drugoj sjednici Skupštine Karlovačke sportske zajednice konačno je izglasana “Strategija sporta grada Karlovca 2012-2020”. Ipak Strategija je prošla kroz neke preinake poglavito u poglavlju vezanom uz kategorizaciju sportskih klubova. Prema kategorizaciji sportovi se svrstavaju u četiri skupine. Karlovac tako ima dvanaest primarnih sportova u kojima klubovi nositelji kvalitete imaju zaposlenog profesionalca. Potom slijede sportovi sa dugogodišnjom tradicijom u gradu, skupina ostalih olimpijskih sportova i četvrta grupa svih ostalih sportova.
 
Nakon jučerašnje sjednice sportski ribolov i šah naći će se u skupini sportova sa dugom tradicijom a ne u četvrtoj skupini. Tu će praviti društvo kuglanju, motociklizmu,boksu,biciklizmu i planinarenju. Treba naglasiti da mjesto u skupini ne nosi veći priljev financijskih sredstava. Uspješan klub u četvrtoj skupini može zbog uspjeha biti nagrađen sa više novca od klubova druge (klubovi s tradicijom) ili treće skupine (ostali olimpijski sportovi) jer se kod raspodjele boduju stupanj natjecanja, masovnost, tradicija, organizacija natjecanja, postojanje reprezentativaca, rezultati svih kategorija.

Uz to odlukom Skupštine bodovat će se samo prva mjesta na prvenstvima , dok će se drugo i treće mjesto bodovati isključivo ukoliko se do njih nije došlo kroz ždrijeb. Radi se poglavito o slučajevima, iako ne nužno, kod borilačkih sportova gdje ponekad u nekoj kategoriji svi imaju osigurano odličje jer je kandidata premalo.
Kozmetičku promjenu prošlo je i samo poglavlje kategorizacije. Obzirom da kategorizacija služi tome da se na najkorektniji način članicama Karlovačke sportske zajednice preraspodjele sredstva ime poglavlja pormjenjeno je iz “Kriteriji za kategorizaciju sportskih klubova” u “Kriteriji za raspodjelu financijskih sredstava sportskim klubovima”.
Na samom kraju sjednice u sportsku obitelj primljeni su Ženski kuglački klub “Mantinela”, Taekwondo klub “Hrvatski orao” i Nogometni klub “Karlovac 1919”