KABA

HSP: Građani plaćaju previsoke cijene usluga gradskih tvrtki!

KARLOVAC – Prema financijskim izvješćima i potezima koji pristižu u zadnje vrijeme iz tvrtki u vlasništvu Grada i gdje se dotični direktori javno hvale sa ostvarenom dobiti, postavlja se pitanje, koja je točno svrha tih poduzeća, stoji u priopćenju koje nam je poslala Gradska organizacija HSP-a.

Svako trgovačko društvo je i stvoreno na principima i temeljima tržišnog poslovanja i cilj je ostvariti dobit za vlasnika, ali sa ovakvim društvima stvar je ipak malo drugačija, jer su to gradske tvrtke koje imaju monopol i nemaju stvarnog tržišnog konkurenta, smatraju HSP-ovci. Nadodaju kako je uloga tih tvrtki, biti servis građanima i pravnim subjektima, te da pri tome ne ostvaruju nepotrebne dobiti lošim poslovnim procjenama, krivim odlukama glede investicija te previsokim cijenama usluga.

HSP smatra da su ovakve samohvale direktora gradskih tvrtki potpuno promašene i u cilju su samopromocije, kako dotičnih direktora tako i vladajuće strukture pred same lokalne izbore. Nisu oni uspješni već je to pokazatelj neracionalnog upravljanja tuđim novcem, jer ukoliko gradske tvrtke mogu smanjivati cijene usluga, to znači da su građani cijelo vrijeme plaćali previsoke cijene usluga.