Projekti u općini Vojnić vrijedni 57 milijuna kuna

VOJNIĆ – Tri infrastrukturna projekta vrijedna ukupno 57 milijuna kuna ove bi godine trebala krenuti u realizaciju u općini Vojnić. Radi se o projektu izgradnje mješovite kanalizacije na koji se čeka gotovo 40 godina. Vrijednost radova je 34 milijuna kuna, a isti bi trebali započeti ovih dana. Projekt sanacije i nastavka odlaganja otpada na odlagalištu Kokirevo-Vojnić vrijedan je 14 milijuna kuna, a dokumentacija je trenutno na čekanjuu Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Projekti cestovne infrastrukture, odnosno asfaltiranja lokalnih cesta također bi trebali krenuti u realizaciju tijekom godine.

Načelnik općine Vojnić Branko Eremić istaknuo je kako se na prikupljanju dokumentacije mukotrpno radilo, a Vojnić je jedna od rijetkih općina koja je uključena u IPARD program.

SDP-ov kandidat za župana Boris Ožanić istaknuo je kako je upravo Vojnić pozitivan primjer dobrog vođenja općine, te zamjerio sadašnjoj vlasti da ne pomaže dovoljno realizaciju projekata. Najavio je i da će ako pobijedi na lokalnim izborima početi provoditi Projekt objedinjenog poduzetničkog servisa kako bi se olakšala priprema projekata.