KABA

Akcija umirovljenici zajedno na izbore ide pod motom pokrenimo akciju zajedno

KARLOVAC- Novoosnovana stranka Akcija umirovljenici zajedno, danas je organizirala konferenciju za medije, koja je bila u prostorijama Kluba umirovljenika i stranke, na Obali Vladimira Mažuranića 2. Akcija umirovljenici zajedno ima za cilj osvojiti što više glasova za Županijsku skupštinu i Gradsko vijeće kako bi se mogli aktivno boriti za prava umirovljenika i ostalih ranjivih skupina, ali i za opći boljitak grada Karlovca i Karlovačke županije, rekao je uvodno predsjednik stranke Darko Križanić. Glavni tajnik stranke Akcija umirovljenici zajedno Predrag Korać, inače socijalni radnik, kaže kako novoosnovana stranka ima 152 člana, te da na lokalne izbore izlazi pod motom pokrenimo akciju zajedno.

U osnivanje stranke krenuli su jer na području Karlovačke županije živi preko 30 tisuća umirovljenika, a mnogi od njih jako teško žive. -Do sad su birači mogli birati između dvije umirovljeničke političke stranke. Participacija umirovljenika u Gradskom vijeću i Županijskoj skupštini nije ni blizu tom udjelu u broju stanovnika, kaže Korać, dodajući kako će u izbornom programu ponuditi konkretne projekte koji će biti prepoznatljivi. Inače, u novoosnovanoj stranci ima i mlađih članova, a kampanja je osim na osobe starije životne dobi, usmjerena i na takozvane ranjive skupine, beskućnike, ljude slabijeg socijalnog statusa i djecu s poteškoćama u razvoju, rečeno je danas. Izborni program će biti obznanjen mjesec dana uoči izbora. -Prva komponenta programa je očuvanje svih dosadašnjih smjernica i dijelova iz socijalnog programa Grada Karlovca i Županije te ćemo nastojati da se oni održe, rekao je Korać. Druga komponenta sačinjena je od devet predloženih projekata. Članovi stranke će odabrati četiri najbolja programa koji će onda biti obznanjeni javnosti.

Na izbore izlaze samostalno, jer kako su kazali nisu ideološka, već interesna stranka koja zastupa specifičnu populaciju. – Naš je interes participirati u vlasti jer smatramo da ćemo samo tako moći zastupati naše interese. Ukoliko uđemo u Županijsku skupštinu ili Gradsko vijeće mi ćemo koalirati s onima koji prihvate naše projekte i s kime budemo mogli participirati u vlasti. Hoće li to biti SDP ili HDZ ili neka druga stranka to ćemo vidjeti nakon izbora, zaključio je Korać.