KABA

Zadržano drugo mjesto, u subotu s Medveščakom

 
KARLOVACNakon tri uvodna poraza , jučer je stigla i treća ovogodišnja pobjeda karlovačkih rukometaša u nizu. Utakmica je to za koju bismo mogli reči da je bila lišena svake neizvjesnosti. Domaći su vrlo brzo došli do vodstva od 4:1 koje je u 12 . minuti, kada je gostujući trener i bivši rukometni reprezentativac Zvonimir Bilić pozvao prvu minutu odmora, naraslo na 9:4. Oko 20. minute u jednom napadu “Gorice” Karlovčani su u svega par sekundi zaradili dva isključenja. Situaciju u kojoj su imali priliku smanjiti rezultat od 12:7 te nekako uhvatiti priključak, gosti ne koriste. Štoviše dva igrača više nisu realizirali i tu dionicu igre nisu zabili niti gola. Tu je bilo jasno vidljivo da Velikogoričanima nedostaje i motiva i koncentracije. Na poluvrijeme se otišlo sa šest golova prednosti, bilo je 16:10.

Veći dio nastavka razlika se nije mijenjala. Karlovac je ovu utakmicu dosta lopti proigrao na crtu sa koje je Huljina postigao pet, a Smojver četiri pogotka. Ništa nije davalo naznaku da bi pobjeda Karlovčana došla u pitanje sve do kratke “rupe” koja se pojavila u periodu od 47. do 50. minute. Tada gosti postižu tri gola za redom i smanjuju razliku sa 25:19 na 25:22. Nakon mini krize Karlovac se budi sa dva pogotka i sve vraća na razliku koju je držao gotovo tokom čitave utakmice. Sve je zaključio Marko Štrucelj golom iz kontre kojim je postavio konačni rezultat, 34:27.

Za igrača utakmice proglašen je Tomislav Huljina sa već spomenutih pet golova. Raspoloženi su bili i Luka Cindić sa šest te Boris Batinić sa sedam golova ( sedmerci 4/5).  Prezelj je skupio 12 obrana, a u drugom dijelu istaknuo se i Smojver.

Ovom pobjedom “Karlovac” je zadržao drugo mjesto na premijerligaškoj ljestvici te je”Dubravi” pobjegao za jedan, a “Poreču” za dva boda.  Već u subotu momčad Dinka Đankovića gostuje u Zagrebu. U 22. kolu u Športskom centru Šalata, dočekuje ih momčad Medveščaka.
                                                         
                                                Time out i reakcija nakon!
Nakon obje Đankovićeve minute odmora Karlovac se vratio na parket puno bolji. U prvom dijelu kada su u jednom napadu gostiju ostali bez dva igrača i u drugom nakon tri gola “Gorice” u nizu. Iza oba predaha igrači  “Karlovca”  sjajno su reagirali. U situaciji kada su imali dva igrača manje nisu primili gola, dok su nakon kratke dionice drugog dijela u kojoj je “Gorica” stigla na -3, ubacili u višu brzinu te sa dva ekspresna gola vratili utakmicu u mirnije vode.  
Poredak:  1. Siscia 34, 2. Karlovac 30, 3. Dubrava 29, 4. Poreč 28, Zamet 26, 5. Bjelovar 24, 6. Vidovec BIOS 24………